GASTRONOMIA JAPONESA
La gastronomia japonesa posseeix un llarg passat culinari que a evolucionat en una gastronomia sofisticada, refinada i especializada per a cada estació de l'any. És similar a la xinesa , respecte a els aliments bàsics , l'arròs, el blat, la civada i la mongeta negra. Un dinar japonés normal, consisteix en una tassa d'arròs, amb un acompanyament de sopa i una varietat de plats com peix, carn, vegetals... Com Japó es una illa-nació es consumeix molt marisc.
TONKOATSU

El Tonokatsu, el seu sabor i ingredients són una mica més semblants als nostres països, però no deixa de tenir aquest estil tan característic de la cuina japonesa. Aquest menjar es bàsicament trossos de pors arrebossats amb pa ratllat japonès i fregit.Es serveix tallat i amb arròs o vegetals.
TOKOYAKI

El Tokoyaki és un altre menjar original de la regió de Kansai, és un dels menjars japonesos més consumits en festivals japonesos. És una espècie de croqueta de farina amb una mica de pop dins de la massa. Aquestes boles de pop es cuinen en una planxa de ferro amb forats i una vegada fetes se li pot posar una salsa o altres ingredients a elecció del client.
YAKISOBA
I

El yakisoba és un menjar de fideus fregits amb ingredients molt variats com : peix, marisc, carn i una boca candidat de vegetals. Els fideus amb els que es prepara el yakisoba són els mateixos amb els que es prepara el ramen. És un menjar molt fàcil de trobar en restaurants.
SUSHI

El sushi consisteix bàsicament en arròs, envoltat d'alga Nori, amb diferents ingredients depenen de la classe de sushi que vulguis. Per exemple: salmó, tonyina, KaniKama, ou i altres peixos i vegetals.
TEMPURA

Aquest menjar és la clàssica entrada en un restaurant de sushi. Consisteix en marisc fregit, carns o vegetals arrebossats en "panko". o pa ratllat japonès. El origen d'aquest menjar prové de "los jesuitas portugueses" ,que explicaven als japonesos que ells menjaven aquest tipus de arrebossats en "temps de quaresma" .
RAMEN

Aquest plat és un dels mes populars de la llista, fins hi ha un museu en el seu honor . El ramen es fa amb uns fideus que originalment van arribar al Japó des de Xina . El plat conté un brou deliciós amb racions de carn de porc, ou, pasta de peix ( Naruto ) i diverses verdures, entre elles cebes, all i fins algues. És un menjar molt nutritiu. En Japó, la gent fa llargues files per gaudir aquest plat , i les botigues de ramen més populars solen quedar-se sense ingredients a les dues hores d'haver obert.
BENTO

El Bento és un menjar típic japonès. És tracta de racions de menjar per emportar , que normalment porta arròs, peix, carn i vegetals. En alguns casos els aliments tenen dissenys molt extravagants o elegants i fins i tot amb forma de personatges d'anime. Els aliments és poses en capses, o en recipients anomenats " Bentōbako", que poden estar fets de fusta i en moltes ocasions de plàstic.El Bento és molt popular en Japó, i els estudiants i treballadors els porten sempre per gaudir d'aquestes en els horaris del dinar.
OKONOMIYAKI

La seva preparació és molt fàcil, és molt similar a una "truita". El okonomiyaki és un menjar original de la regió de Kansai, i té diferents ingredients, entre ells el pop, carn de porc, cansalada... Però els vegetals juguen un paper important en aquest menjar, ja que també porta una generosa part de ceba, brots de soja i col. Aquest menjar està cobert d'una salsa negra anomenada "Salsa okonomiyaki" i en molts casos també se li posa maionesa. Però aquestes salses són escollides per el consumidor.
ONIGURI

El oniguri es simplement una bola d'arròs amb diferents ingredients dins dins seu. Com per exemple : tonyina, salmó, verdures... Generalment tenen forma de triangle ovalat i la enrotlla un tros d'alga "nori". És un menjar molt fàcil i econòmic.
UDON

. El Udon és un menjar típic japonès amb una base de fideus de farina, normalment acompanyats amb caldo «dashi» (de peix), salsa de soja i mirin. També posen ceba, i tofu. Hi ha moltes varietats d'aquest menjar japonès.